Брускети с домати и маслини

За 4 порции:

TomatoOlivesBagetta

• 1 квасен хляб;
• 1 скилидка чесън;
• 5 домата с размера на яйце;
• 3 с. л. зехтин;
• 1 с. л. винен оцет;
• 1 с. л. едро смляно чили ;
• сол, смлян черен пипер;
• 50 гр. рукола;
• 50 гр. черни маслини;

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на не много тънки филийки, всяка филия запечете от двете страни на скара, намажете я от едната страна с малко чесън и я подправете със сол и пипер, след което я поръсете със зехтин.

Разполовете доматите и ги почистете от семките и сока.

Останалото нарежете на малки кубчета и ги смесете със зехтина, оцета, чилито, солта и пипера.

Намажете от сместа върху брускетата заедно с руколата и обезкостените маслини.

Преди да ги сервирате ги поръсете със зехтин.

Оригиналната рецепта и други идеи може да разгледате ТУК