Брускети с домати и маслини
За 4 порции:

• 1 квасен хляб;
• 1 скилидка чесън;
• 5 домата с размера на яйце;
• 3 с. л. зехтин;
• 1 с. л. винен оцет;
• 1 с. л. едро смляно чили ;
• сол, смлян черен пипер;
• 50 гр. рукола;
• 50 гр. черни маслини;
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на не много тънки филийки, всяка филия запечете от двете страни на скара, намажете я от едната страна с малко чесън и я подправете със сол и пипер, след което я поръсете със зехтин.
Разполовете доматите и ги почистете от семките и сока.
Останалото нарежете на малки кубчета и ги смесете със зехтина, оцета, чилито, солта и пипера.
Намажете от сместа върху брускетата заедно с руколата и обезкостените маслини.
Преди да ги сервирате ги поръсете със зехтин.
Оригиналната рецепта и други идеи може да разгледате ТУК
Телефони за връзка
0888 10 65 65/0886 14 96 93
електронна поща
office@horeka.bg