Прибори за хранене

* Премахнете остатъцитe от храна от приборите веднага след употреба, особено горчица, кетчуп или лимон. Избягвайте използването на стоманена вълна. Ако накисвате приборите предварително, използвайте контейнер от пластмаса или неръждаема стомана, никога от алуминий. Принципно не мийте заедно с приборите нещо от алуминий.

* Не ги оставяйте в предварително накисване за повече от 20 минути, преди да ги измиете.

* Не използвайте за предварително накисване разтвор, съдържащ киселини или избелители, тъй като тези продукти причиняват силна корозия. Повечето препарати за отстраняване на петна и за почистване на сребро съдържат тези съставки.

* Винаги измивайте приборите с меко препарат без абразивни или корозивни качества, които могат да увредят приборите.

* Ако ползвате миялна машина, добре е да завършите с изсушаващ цикъл или да подсушите на ръка веднага след края на процеса. Тогава се полира най-лесно. Оставянето на приборите влажни за по-дълго време може да предизвика петна.

* Накрая, но не по значение, не оставяйте приборите да пренощуват в миялната ви машина след края на миялния цикъл. Това ще доведе до образуването на точки с ръждив цвят по металната повърхност и е необратимо. Помнете, приборите са неръждаеми, само докато се грижите за тях! Направете нещо просто: отворете вратичката на миялната машина след цикъла и така влажния и топъл въздух ще излезе без да подлага на атака вашите прибори над 8 часа.