"Linea Q" - Dessert/ Salad fork, вилица десерт/ предястие

Производител: Sambonet
Модел: 52530-26
Наличност: Проверете наличност: 0884591966
9.90 лв.
с ДДС: 11.88 лв.
*

Серия: Linea Q

Размер: 177 мм;

Този продукт има минимално к-во на поръчка 24

SAMBONET правят прибори в Италия от 1856г. Носители са на 17 международни награди за дизайн, а изделията им могат да се видят в Резиденции, луксозни хотели и реномирани ресторанти по целия свят. Самбонет имат ефектни модели в 3 изпълнения: - Неръждаема стомана (Stainless Steel) - EPNS (electro-plated nickel silver) и - EPSS (electro-plated stainless steel). Любопитно е да знаете, че най-скъпите посребрени прибори (EPNS) се изработват от посребрена алпака, а не стомана. Алпаката е сплав от 66% мед, 21% цинк и 13% никел. Поради визуалната си близост със среброто, се среща и с други наименования: Nickel silver, German silver, Argentan, New silver. Някои още помнят, че алпаката бе широко разпространенa в България преди 10-ти ноември 1989 г. поради ниската цена на съставките в бившия Съветски съюз. Всъщност медта, цинка и никела са скъпи метали и са високо ценени навсякъде по света. Добре е да се знае, че дори при приборите EPNS, остриетата на посребрените ножове се правят от неръждаема стомана и не се посребряват. Причината е, че непрекъснатото механично триене на ножа ще увреди сребърното покритие.

Посребряването при Самбонет е с чистота на среброто 999,5 % и заради иновативния метод, който ползват е два пъти по - устойчиво от традиционното посребряване. Полагат се 30 микрона сребро, а по ръбовете е още по - плътно. Приборите за сервиране са с 15-20 микрона чисто сребро. Най - удобните и скъпи ножове са с куха дръжка и се отбелязват с HH (hollow handle). Те са значително по - удобни в ръката и са по - леки. Това е много важно за ножа, понеже е инструмент. Убеждението, че хубавия нож е тежък вероятно е останало от времето, когато са се правели прибори от чисто сребро, заради стойността. Всъщност, тежките ножове (моноблок) се изработват чрез огъване на преса, което е по - икономично.

• Подходящи за миялна машина;

За да нямате петна по метала:
1) Не ги оставяте да пренощуват в миалната машина затворени. Винаги открехвайте вратичката след приключване на цикъла!
2) Поставяйте ножовете в кошничката им, винаги с острието надолу
3) Ползвайте по - малки количества препарат и избягвайте тези с цитрусов аромат или избелващи. Помнете, че петната са следствие от неправилна употреба, а не на некачествено изпълнение и такива рекламации не се приемат от никоя фабрика.